Barış için ülke ülke gezecek Barış için ülke ülke gezecek
  Bitlis Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğü, Tatvan ilçesindeki bir alış veriş merkezi önünde açtığı stantla vatandaşları İş-Kur’un faaliyetleri ve hizmetleri hakkında bilgilendiriyor. 
Bitlis İş-Kur Müdürü Alaattin Aslan, açılan stantta, 3 Ağustos’a kadar vatandaşları ve özellikle genç işsizleri iş ve meslek danışmanları tarafından İş-Kur’un faaliyetleri ve hizmetleri hakkında bilgilendirileceğini belirtti. İş-Kur’un stantlarında, iş gücü yetiştirme kursları, işbaşı eğitim programları, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) ve Toplum Yararına Çalışma Programları hakkında bilgiler verildiğini aktaran İş-Kur Müdürü Aslan, “Stant görevlileri tarafından mesleki eğitim programlarına katılmak isteyenlerin başvurularının alınıyor. İş arayan vatandaşlar açık iş ilanları hakkında bilgilendirilerek iş başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın başvuruları yapılıyor. Çalışanlara yönelikte çalışma ilişkileri mevzuatı hakkında bilgiler veriliyor. Danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi verilen vatandaşlara ayrıca iş danışmanlığı kapsamında iş arama kanalları anlatılacaktır” dedi.
Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde yeni göreve başlayan iş ve meslek danışmalarının, reel sektörün ihtiyaçlarına göre iş gücü yetiştirmesine yönelik danışma hizmetleri de vereceğini dile getiren Aslan, "Amacımız İş-Kur’u vatandaşlarla buluşturarak kurumun hizmetleri hakkında toplumu bilgilendirmektir. Vatandaşlarla diyalog kanallarını güçlendirme noktasında çalışmalar ilerleyen süreçte de devam edecektir. Bizler kurumun hizmetlerini vatandaşların ayağına kadar götürerek birebir hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.



İzmir Haber

Editör: TE Bilişim