Buca'da miting gibi çifte açılış Buca'da miting gibi çifte açılış
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın da katıldığı tören Ali Rıza Ertan’ın ölüm yıldönümünde gerçekleştirildi.
Buca Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Baki Kanıcı, derslik açılış törenine katılan Ali Rıza Ertan’ın eşi Nuran Ertan oğlu Utku ve torunu Nehir Ertan’a teşekkür etti.
Kanıcı, “Burada okulumuzun unutulmaz öğretmenleri Sevgili Osman İlkkurşunlu, Temel Güralp, Kadri Çelik, Hasan Halilçınarlı ve Erdem Durak aramızda. Bizlere ve sayısız Buca Lisesi mezununu büyük emekleri olan Ali Rıza Ertan ve bizimle birlikte olan öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Adını verdiğimiz derslikte mezunumuz olan eğitimcilerimiz yoksul çocukları Matematik, Türkçe gibi temel alanlarda eğitimlerine yardımcı olacak” diye konuştu.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da Dernek Başkanı Kanıcı ve yöneticileri gösterdikleri vefa duygularından dolayı kutladı.
Başkan Tatı, adına Buca Belediyesi’nin Şiir Yarışması düzenlediği Ali Rıza Ertan’ı saygıyla andıklarını belirtti, “Bu yıl yapılacak şiir yarışması törenini daha büyük bir kitle ile yapmak istiyoruz. Bucamıza büyük emekleri olan hocamızı saygıyla anıyoruz” dedi.
Buca Lisesi Mezunları Derneği yöneticileri okullarının adının geri alınması konusunda yargıya gideceklerini belirtirken Başkan Ercan Tatı’dan destek istediler. Açılışta Ertan’ın birlikte çalıştığı öğretmen arkadaşları şiirler okudu. Okul öğretmenlerinden Temel Güralp ise Ertan adına yazdığı şiiri okudu, eşi Nuran Ertan’a armağan etti.

Editör: TE Bilişim