İZSU’dan Ödemiş’e Dev Yağmur Suyu Hattı Yatırımı İZSU’dan Ödemiş’e Dev Yağmur Suyu Hattı Yatırımı
Ödemiş’in tarihi, turistik ve kültürel değerlerini öne çıkarmak ve tanıtımını yapmak amacıyla fuarlara katılan Ödemiş Belediyesi, İzmir’de ilk kez düzenlenen Yöresel Ürünler El Sanatları ve Kültürel Tanıtım Festivali'nde yerini aldı. Gerek belediyenin gerçekleştirdiği hizmetler, gerekse yöresel ürünlerinin tanıtıldığı 30 metrekarelik Ödemiş Belediyesi standında; tarhana, salça, reçel, peynir gibi yöresel tatlar ile ilçede üretilen ipekten hazırlanan el işleri, oyalar, iğne oyası ve takılar, Ödemiş Kadın Kooperatifinin katkılarıyla hazırlandı. Stantta ayrıca Ödemiş’in mandıra ürünlerinin tanıtıldığı ayrı bir alan da yer alıyor.
28 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek olan festivalde, ziyaretçilere belediye tarafından hazırlanan Türkçe- İngilizce tanıtım broşürleri ile belediye hizmetlerinin anlatıldığı dergi ve broşürler de dağıtılıyor.
İzmir Uluslararası Fuar Alanı 5 No’lu Hol ile dış alanda düzenlenen ve Türkiye’deki birçok ilin katılımının sağlandığı festivalde, yöresel ürün ve lezzetleri olan, farklı şehirlerden gelen katılımcıların bir arada olarak kültürel kaynaşmanın sağlanması hedefleniyor.

Editör: TE Bilişim