Menemen Belediyesi 4. İnadına Tiyatro Festivali açılışı Menemen Belediyesi 4. İnadına Tiyatro Festivali açılışı
Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacı ile kurulan Menemen Belediye Dershanesi’nin 2012-2013 eğitim öğretim dönemi yılsonu etkinliği, Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı İsmail Akıncı, sivil toplum örgütleri yöneticileri, muhtarlar, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte görev alan öğrenciler; tiyatro, pandomim ve illüzyon gösterileri ile büyük alkış aldı. Halk oyunları gösterileri ile renklenen gecede, öğrenci korosunun sunduğu müzik şöleni davetliler tarafından ayakta alkışlandı.
Menemen ilçe sınırlarında ikamet eden ve maddi imkanı yeterli olmayan ailelerin çocuklarını SBS, YGS ve LYS sınavlarına hazırlayan Menemen Belediye Dershanesinin, Menemen Belediyesinin en önemli Sosyal Sorumluluk Projelerinden birisi olduğunu ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; geleceğe yönelik yapılabilecek en önemli yatırımlardan birisi olarak örnek gösterilen bu projeyi hayata geçirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Ülkede eğitime ayrılan payın azlığına dikkat çeken Başkan Şahin, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına çıktıkları bu yolda önemli mesafeler kat ettiklerini belirtti. Eğitimde tasarruf olmayacağı bilinciyle hareket etiklerini ve Menemen Belediye Dershanesi öğrencilerinin kaliteli bir eğitim alabilmesi için ne gerekiyorsa yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Şahin, “Kaliteli bir eğitim öğretimin yanında iyi insan, Atatürkçü bir nesil yetiştirmeyi de amaçladık. Bu yolda büyük emek harcayan eğitimci kadromuzun önünde saygıyla eğiliyor, kendilerini yürekten alkışlıyorum” diye konuştu.

YENİ DERSHANE İLÇE MERKEZİNE
Belediye Dershanesi'nin farklı kültürlerin kaynaşmasına da katkı sağladığına anlatan Başkan Şahin, kendilerine güvenip çocuklarını Asarlık ve ilçe merkezinden Menemen Belediye Dershanesi'ne gönderen velilere de seslenerek, “Sizleri ayakta alkışlıyorum. Ne mutlu ki böyle bir iş yapmışız. Ama burada bitmeyecek, çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz. Allah kısmet ederse yeni dönemde Menemen’in merkezine de bir tane aynı şekilde ücretsiz dershane açacağız” dedi.
Menemen Belediye Dershanesi Müdürü Metin Yaşatürk ise, konuşmasında şunları söyledi; “2,5 yıl içerisinde 3 bin öğrenci dershanede kurs gördü ve 100’ü aşkın öğrencimiz 1,5 yıllık süreç içerisinde üniversiteler arasında çok güzel yerlere girdiler. Yaklaşık 100 öğrencimiz de Anadolu Lisesi’ne girdi. Bu sene çok daha umutluyuz. Ama bu başarının altında yatan gerçeği özellikle söylemek istiyorum. Çok açık ve net bir şekilde ‘Eğitimde tasarruf olmaz, eğitimde kısıtlama ve sınırlama olmaz’ diyen Belediye Başkanımız her türlü olanakları bize sundu ve biz de mümkün olduğu kadar az masrafla çok iş yapmaya çalıştık ve başardık da.”
Dershane öğrencilerinden Belizcan Güven, herkese parasız eğitim ve öğretimin de olabileceğini kanıtlamak adına Menemen Belediye Dershanesini tercih ettiğini ifade ederken tüm veliler adına konuşma yapan Vesiye Koç ise, “Başkanımız Tahir Şahin’in bizlere büyük nimet olarak sunduğu tamamen ücretsiz dershaneye kızım açıldığı ilk günden beri gidiyor. Ben kızımı zorla göndermiyorum, kızım kendi isteğiyle dershaneye gidiyor ve okuldan daha çok dershaneye gitmek istiyor. Bu da dershanedeki öğretmenlerin, dershane yönetiminin, dershanede verilen eğitimin ne kadar kaliteli olduğunu ortaya koyuyor. Tek bir kuruş harcamadan bunu gerçekleştirebilmek çok güzel bir duygu” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim