Yöresel Ürünler El Sanatları ve Kültürel Tanıtım Festivali Yöresel Ürünler El Sanatları ve Kültürel Tanıtım Festivali
Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ufuk Kızıler ile birlikte ilk olarak İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Hakan Kemerli’nin konuğu olan Keskin, burada Kemerli’den okulla ilgili bilgi aldı. Ödemiş belediyesi başkanı Bekir KESKİN, okulu dolaşarak ilkokul anılarını tazeledi.Daha sonra öğrencilerin katılımıyla okul bahçesinde tören düzenlendi. Törende konuşan Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Bizim öğrencilik dönemimizde test usulü imtihanlar bu kadar yaygın değildi. 1967 yılında Türkiye’de ilk kez test sisteminin uygulanması için denemeler yapılıyordu. Deneme amacıyla ilçemizde düzenlenen yarışmaya İstiklal İlkokulu’nu temsilen katıldım. Tüm soruları doğru bilerek yarışmanın daha doğrusu imtihanın birincisi oldu. O zaman okulumuzda büyük bir sevinç yaşandı. O yılki 23 Nisan törenlerinde dönemin kaymakamı bana ödül olarak kol saati hediye etti. Benim için büyük önem taşıyan bu ödülü ve ödül alırken çekilen fotoğrafı öğrencilerimize örnek olması amacıyla okuluma hediye ediyorum” dedi.
“Ben de bu sıralardan geçerek bugünlere geldim” diyerek konuşmasını sürdüren Keskin, “İstiklal İlkokulu çalışkan öğrencilerin okuludur. Aranızda inanıyorum ki; kaymakamlar, belediye başkanları, doktorlar, mühendisler var. Ben de bu sıralardan geçtim ve çok çalışarak istediğim noktaya geldim. Siz de öğretmenlerinizi dinleyin, bilimin ışığından ayrılmayın ve çok çalışın. Bu sizi mutlaka başarıya ve hedeflerinize ulaştıracaktır. Sizlere ve öğretmenlerinize ikinci dönemde de başarılı çalışmalar diliyorum” dedi.
Keskin, İstiklal İlköğretim Okulu’na ödül olarak aldığı saat ve fotoğraf karesinin yanı sıra okula USB girişli mikroskop merceği hediye etti. Keskin, bu mercek sayesinde öğrencilerin deneyleri bilgisayar ekranından 600 kat büyütülmüş şekilde inceleyebileceklerini sözlerine ekledi. Okul Müdürü Hakan Kemerli de bu ödülü okulun en güzel köşesinde sergileyeceklerini belirterek Keskin’e teşekkür etti. Keskin’e öğrenciler de sevgi gösterilerinde bulundu.


Editör: TE Bilişim