Menemen Belediye tiyatrosu oyunuyla kahkalara boğdu Menemen Belediye tiyatrosu oyunuyla kahkalara boğdu

Menemen Belediyesi Başkanı Tahir Şahin'in geçtiğimiz yıl uygulamaya koyduğu "Eğitime Destek Projesi" adımı olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor. Eğitime Destek Projesi kapsamında ilk olarak, her yıl bin öğrenciye ücretsiz eğitim veren Menemen Belediye Dershanesi'ni faaliyete geçiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin İzmir'i;n ilk Mobil Anaokulu'nu Menemen'e kazandırmakla da yetinmedi, Türk Hava Kurumu Vakfı'nın kuracağı Havacılık Meslek Yüksek Okulu'nu Menemen'e kazandırmayı başardı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin bir fakültesinin Menemen'e kazandırılması talebine TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'dan olumlu yanıt alan Başkan Şahin, son olarak Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'dan Menemen'e Seramik Meslek Yüksek Okulu kurulması talebine olumlu yanıt aldı.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Candeğer Yılmaz, Ege Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. H. Semih Güneş ve Uluslararası EgeArt Sanat Kreatörü Tüzün Kızılcan'ı makamında ağırladıktan sonra konuklarını, Seramik Meslek Yüksek Okulu'na dönüştürülmesini istediği Koyundere'deki eski Belediye binasına götüren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; "Büyükşehir Yasası ile birlikte kapanan Beldelerimizden biri olan Koyundere'deki Belediye hizmet binamız eğitime çok elverişli bir durumda. Toprak işçiliğinin yoğun olarak yapıldığı bu yerleşim bölgemizde Seramik Meslek Yüksek Okulu kurulması hem bölgenin sosyal ve ekonomik yönden gelişmesini sağlayacak, hem de sektör temsilcileri ile eğitim kurumumuz iç içe olmuş olacak. Şuan atıl durumdaki Belediye binamızın üniversite olarak kapılarını yeni öğrencilere açacak olması ilçemiz için büyük bir değerdir. Bu son eğitim atağımızı Menemen adına çok önemsiyorum. Tarım kenti Menemen eğitimde de atağa kalkmış, hızla ilerlemesini sürdürmektedir. Bu önemli yatırımın Menemen'e kazandırılması için üzerimize düşecek her türlü sorumluluğu en kısa sürede yerine getireceğiz" diye konuştu.
Eski Koyundere Belediye binasını gezen ve yerinden inceleme yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Candeğer Yılmaz ise baktıkları bu binanın eğitim için çok uygun olduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde Menemen Belediyesi ile bir protokol imzalayarak binayı Seramik Meslek Yüksek Okulu olarak değerlendirecekleri müjdesini veren Rektör Candeğer Yılmaz, 2012 yılı Eylül ayında burada eğitime başlamayı hedeflediklerini açıkladı.


Editör: TE Bilişim