Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Rektör yardımcıları ile öğretim görevlilerinden oluşan Üniversite heyetini, Belediye Meclisinin Eğitim Komisyonu Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleriyle birlikte ziyaret Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Büyükşehir Yasası ile birlikte Menemenin kapanan Beldelerinden biri olan Koyunderedeki Belediye hizmet binasını 2012 Eylül ayına kadar Seramik, Cam ve Çinicilik eğitimi verilecek bir eğitim merkezi haline dönüştüreceklerini açıkladı.

 

Başkan Şahin Menemeni eğitimde atağa kaldırmayı hedefliyor

 

Menemen Belediyesi 4. İnadına Tiyatro Festivali açılışı Menemen Belediyesi 4. İnadına Tiyatro Festivali açılışı

İzmire en yakın ilçelerden biri olan Menemenin deniz yada tarih turizmi potansiyeli bulunmadığını ancak verimli tarım alanları ve seramik sanatında kullanılan toprağa sahip olduklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemenin seramik konusundaki potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için yaklaşık bir yıldır süren görüşmelerimiz sonucunda, Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu Seramik, Cam ve Çinicilik Programını ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz bununla da sınırlı değil. Hızlı bir şekilde ilçemizi eğitimde atağa kaldırmak istiyoruz dedi. Yaşadığı kenti eğitimde atağa kaldırmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını açıklayan Başkan Tahir Şahin, Menemende görev yapacak öğretim görevlileri ve öğrencilerin huzurlu ve rahat bir eğitim imkanına kavuşturulması için özveriyle çalışacakları sözünü de verdi.

Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birisi Menemene geliyor!

 

Ege Meslek Yüksek Okulunun ülkemizdeki 650 Meslek Yüksek Okulu içerisinde en iyilerinden birisi olduğunun altını çizen Ege Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş; Ege Meslek Yüksek Okulu dışında yürütülecek üçüncü programın Menemende başlatılacağını açıklayarak, Menemende 788 m2si kapalı olmak üzere yaklaşık 2 dönüm alanda seramik, cam ve çinicilikle ilgili ayrı atölyeler oluşturulacağını ifade etti.


Editör: TE Bilişim