ADIM ADIM BİRİKİM... Ülkenin birçok bölgesine hala yaz gelmedi hele İzmir’e hala yağmurlar yağıyor. Yağmur bereket demektir. Bizler hayatımızı kazancımızı nasıl bereketli hale getiririz peki?

Hayatımız da bazen umutsuzluğa düşer yok yok olmayacak deriz. Her zaman derim işte o an başlar her şey. Günümüz dünyası pes edenlerin dünyası değildir. Hele yerinde sayanların hiç değildir. O yüzden o ilk adımı atarak başlar her şey.

   Peki nasıl başlayacağız? Bütçemizi doğru yöneterek başlayacağız. Harcamalarımızı yöneterek. Eminim ki çoğumuz harcamalarımızı kontrol etmeden yaşam sürüyoruz. Tabii anlıyorum umudu kaybedip zaten bir şey sahibi olamayacağız bari günün tadını çıkaralım diyoruz. Peki şu an kazanıyoruz ya sonra 🤔 

  İşte o sonralar için harcamalarımızın kontrolünü ele alacağız. Eminim ki bir çoğumuzun cebinde kredi kartı mevcut ve çoğumuz ekstreyi açıp bakmıyoruz. O ekstreler yok mu ! İçinde bilmediğimiz gereksiz olan bir sürü harcama barındırıyoruz. İlk önce bunları temize çekip fazlalıklardan arınacağız. 

  Sonraki adım ne peki ? Market harcamalarımız oluyor markete uğruyoruz. Mutlaka liste ile gidin markete çünkü marketlerin dizaynına bakarsanız bizleri ihtiyacımız olmayan şeyleri almaya yöneltir. Şöyle test edebilirsiniz. Liste yapmadan markete gidip eve döndüğünüz de alışverişten aldıklarınızı bir incelerseniz ne demek istediğimi göreceksiniz.

   Gelelim sonuca bunları yaptığınızda ise aylık mutlaka tasarruf yapacağınız bir bütçe ortaya çıkacaktır. Bu bütçeyi ise tasarruf araçlarında değerlendirmek gerekiyor. 

İyi kalın sağlıklı kalın.