KKM Bitiyor!!! Merhabalar havada yatırımcıların güzel para kazanacağı bir koku var :)   KKM neydi? Kur Korumalı Mevduat (KKM) Doların Türk Lirasına dönüşümünü sağlamaktı. Birçok kişi bunu şöyle algılıyordu. Hem dolar farkını alacağını hem de banka faizinden faydalanacağını sanıyordu.

Merhabalar havada yatırımcıların güzel para kazanacağı bir koku var :) 

       KKM neydi? Kur Korumalı Mevduat (KKM) Doların Türk Lirasına dönüşümünü sağlamaktı. Birçok kişi bunu şöyle algılıyordu. Hem dolar farkını alacağını hem de banka faizinden faydalanacağını sanıyordu. Oysa ki olay öyle değildi. Kur farkı faizden fazla ise kur farkını alıp, faiz fazla ise faizi alacaktı. Bu bana göre doğru bir yatırım değildi. Çünkü hesaplamalarda hep enflasyonun altında kaldı yatırımlar. Uzak durulması gerektiğini ve ülke için de mantıklı bir hamle değil diye söylüyordum. Sonunda son buluyor. 

   Peki KKM den dönüşler nasıl olacak. Maalesef KKM ye giriş yapanların çoğu kendi portföyünü yönetemeyip kolayı tercih edenlerdir. Bunların yapacağı şey muhtemelen dolara yönelir. KKM nin bitişine yüksek ihtimal faiz oranlarının artışını da sağlayacak, o yüzden bir kısmı da faizden faydalanmak isteyecektir. Biz ne yapacağız peki? Çevremizdeki bu tip eşe dosta diyeceğiz ki buralardan uzak durun gerçek yatırım araçlarını tercih edin. Ülke borsasının güçlenmesi için bunun olması lazım bir kısmının Borsaya, bir kısmının BES e girmesi lazım. 

    Çok başarılı olmayan bir sistemin son bulmasına sevinirken bundan sonraki durumu yakından gözlemleyip sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Herkesin üstüne düşeceği bir hafta olsun. Kendimizi mutlu hissettiğimiz, bol kazançlar elde ettiğimiz bir hafta diliyorum. Görüşmek üzere.