Haftaya ne güzel uyandık demi :) Zamlar peşi sıra geliyor. Duracak mı ? Tabi ki hayır. Hayat pahalılığı devam etmekte. Bizler bununla nasıl mücadele edeceğiz peki?

 Her hane kendi ekonomisini yönetmeyi öğrenmek zorunda. Enflasyona karşı formüller geliştirelim. Yoksa eriyip yok olacağız. Her geçen gün içeri giriyoruz. İyimser konuşacak bir tarafı kalmadı maalesef. Sistem bizi daha çok çalışmaya daha verimli çalışmaya itiyor. Diyebilirsiniz bir ömrümüz var bu kadar çalışılır mı? Şöyle bir söz var çok severim “akıntıya karşı yüzmek” akıntıya karşı yüzmek mi mantıklı yoksa akıntının gücünden faydalanmak mı? Bence bunu nasıl artıya çeviririz onu konuşalım. Cebimizdeki parayı cebimizde tutmaktan bir kurtulalım. Onun sürekli devinim hale getirmemiz lazım. Likiditesi yüksek yatırım ayraçlarında değerlendirmemiz lazım. Nakit sıkıntısı olan bir döneme girmiş bulunuyoruz. Ev,araba gibi yatırım araçlarına sahip olmak sizi kurtarmayacak. Çünkü onları nakite çevirmek istediğinizde ciddi zararına satışla karşılaşırsınız. 
    Geçen hafta Bireysel Emekliliğe giriş yapmıştım. İşte tam olarak buradayız. Hem nakite hızla çevirebileceğiniz, hem de enflasyonun üstünde kazanç elde edebileceğiniz bir yatırım aracıdır. BES kompakt bir sistemdir. Tasarruf yaparsınız. Emeklilik şirketlerinin kurmuş olduğu içinde bir çok enstrümanın olduğu fonlar mevcuttur. Bu fonlar ile yurtdışındaki teknoloji firmalarına bile yatırım yapabilirsiniz. Baktınız artık kazanç elde etmiyorsunuz hemen fon değişikliği ile alternatif fona geçebilirsiniz. Dış dünya da bu esnekliğiniz yoktur. Hemen arabanızı satıp ev, hemen evinizi satıp arsa alma şansınız yoktur. Yahut borsa da yatırım yapacaksanız eğer ciddi donanımlı olmanız gerekir. 

  Peki sisteme nasıl dahil olacağım? Banka kanalı, direk satış kanalı ve Acente kanalı ile sisteme dahil olabilirsiniz. Mutlaka doğru soruları sorun karşınızdakine. Bu sorular kişinin bu işi meslek olarak yapıp yapmadığıyla alakalı olsun. Çünkü alacağınız hizmet uzun süreli bir hizmet. Basit görünen detaylı bir sistem bireysel emeklilik.

    Sisteme dahil olduğunuzda ufak ufak sistemi öğrenmeye başlarsınız hatta sistemi değil para nasıl değerlendirilir onu da öğrenmiş olursunuz. Bu zamları alt etmemizi sağlayacak bilgiye ulaşmamız temennisiyle 🙏

Hep diri hep umutlu kalmanızı diliyorum.