Merhabalar bir kaç haftadır yazamadım. Bildiğiniz üzere piyasalar çok hareketli sistemde bulunan müşterilerimizle ilgilenerek geçen 2 hafta oldu ☺️

Bireysel Emeklilik ya başlık okuyanların çoğu “biliyoruz ya zaten “ diyordur. Çoğumuzun bu konu ile ilgili deneyimleri olmuştur. Bazılarınız güzel bahsediyorsunuzdur. Bazılarınız ise kötü deneyimlerden bahsediyorsunuzdur. Bana danışmak isteyen destek isteyenlere söylediğim ilk şey beklentiniz nedir sistemden. Esas olay bu sorudan sonra başlıyor. Çünkü BES herkese aynı şeylerin sunulduğu bir sistem değil. Çünkü o kadar güzel bir sistem ki nerdeyse herkesin beklentilerini karşılayacak bir sistemdir. 

   Detaya girelim. Emekli mi olmak istiyorsunuz? Bu sistem sayesinde olursunuz. Birikim mi yapmak istiyorsunuz yaparsınız. Yatırım mı fazlasıyla yaparsınız. Geçen gün bir müşterim Uğur bey ilerde ev almak istiyoruz diyerek geldi. Eskiden olsa elimizdeki 100 bin/ 200 bin ile alabilirdik ama maalesef şu gün bunu yapamıyoruz. BES e dahil olduğunuzda Emeklilik yatırım fonları, devlet katkısı ile de güzel rakamlar biriktirip kazançlar elde edebilirsiniz. Eve bana böyle gelen müşterimize onun nezdinde bir plan çizdik hedeflememizi yaptık ve aksiyon aldık. Ya da ben ilerde mevcut emekliliğime ek olarak maaş almak istiyorum da diyebilirsiniz. Emin olum tahmininizden daha fazla Emekli maaşı alan katılımcılar var. Bunlar uzak olduğumuz için ya da ön yargılarımız olduğu için inanamıyoruz. 

    Bireysel Emeklilik Sistemi tasarruflarımızı yaparken katlanarak giden bir sistemdir. Devlet güvencesi olan bir sistemdir. Belki bilmiyorsunuz ama Bankadaki varlığınızın 400 bin tl ye karlılık gelen kısmı kadar korumadadır. Ama BES te nasıl oluyor ? Sistemde kaldığınız süre ve son Brüt Asgari ücretin çarpımı kadar korumada. Bu da aslında bir çoğumuzun birikimimizin tamamına denk geliyor. Bulunduğunuz Emeklilik şirketinden bağımsız devletin koruması altındadır. Takibini ise Emeklilik şirketinin uygulamaları üzerinden ya da E-Devletinizden takip edebilirsiniz. 

   Bu kadar güvenirliliği yüksek olan, takibinin bu kadar kolay yapıldığı ve bir çok yatırım enstrümanının bulunduğu bir sisteme dahil olmak yerine hala güven sağlamamış sistemlerden uzak durmanız gerekiyor. 

   Bu konuda sitemlerim olacak. Lütfen bu işi yasal olarak yapan kişi ve kurumlarla çalışın. Ne olduğu belli olmayan, uçuk getiriler vaadinde bulunan yerlerden uzak durun. 

     Bu konu ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz. Yardımcı olabiliriz. https://www.gelecegimsigorta.com sitesi üzerinden irtibata geçerseniz. Gerekli desteği sunabiliriz. 

İyi günler iyi haftalar diliyorum. Sağlıkla kalın